OFTE STILLEDE SPØRGMÅL

Kan man blive behandlet hvis man er gravid/ammende?

Man kan under ingen omstændigheder blive behandlet som gravid hos os.

Det anbefales heller ej som ammende, da der ingen undersøgelser er foretaget og man derfor ikke ved hvad der kan ske.

Dog ved vi at man selvfølgelig har bl.a. væske og hormoner i kroppen, som kan påvirke behandlingen og dermed det endelige resultat.

Hvis man ikke ammer kan behandlingen selvfølgelig godt foretages selvom man for nyligt har født. Der er flere der pumper ud eller bruger modermælkserstatning og i sådan et tilfælde, kan behandlingen foretages.

 

Hvor mange behandlinger skal man have?

Antallet af behandlinger er fuldstændig individuelt.

Når man får sin første behandling vil kroppen forsøge at frastøde farven, da farven er noget ’fremmede’ dvs. det er ikke noget der er i vores krop i forvejen og derfor vil vores immunforsvar forsøge at afvise pigmentet.

Det kan sammenlignes med når vi bliver syge – kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede som f.eks. kan være en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have efterbehandling(er) for et færdigt resultat. Nogen skal have 1 behandling udover den første behandling, nogen skal have 2 og andre skal have 3 eller 4 – det er fuldstændig individuelt, dog kan man ca. regne med at skulle have 1-2 efterbehandling(er) udover den første behandling.

Efter man har fået sin(e) efterbehandling(er) skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering. Hvornår man skal det, er også individuelt. Nogen holder bedre på farven end andre. Ingen kroppe er ens, derfor kan antallet af behandlinger heller ej sammenlignes.

Man plejer at sige at man ca. skal genopfriske brynene én gang om året, dog oplever vi at de fleste kan vente i længere tid.

Vi anbefaler at man venter så lang tid man kan, men at man alligevel får det gjort indenfor 2 år.

Pigmenterne er ikke HELT permanente men SEMI-permanente, derfor er det noget der vil falme med tiden.

Kan man få en genopfriskning af noget gammelt?

Det er vigtigt at forstå at når man har permanent makeup i forvejen, skal Eva se på det først og vurdere om hun kan arbejde ovenpå det.

Måden hun vurderer det på, er ved at kigge på håndværket, formen, symmetrien, hvordan huden har det og hvilket pigment der er blevet brugt.

Evas vurdering er ud fra hendes ekspertise. Hvis hun vælger at afvise, er det af god grund. Eva vælger ikke at arbejde oveni noget som hun mener ikke bliver pænt, for det er super vigtigt for hende at hun kan stå inde for sit arbejde.

Når man desuden kommer fra anden behandler, skal man regne med at blive betragtet som ny kunde ift. Prisen, da det ikke er Eva der har lavet arbejdet fra start.

Hun er derfor nødt til at vurdere på ny, måle op på ny osv. For at sikre at hun kan stå inde for arbejdet og korrigere dér hvor hun mener der er behov for korrigering.

Behandlingen kan derfor tage længere tid, da det er et større arbejde at korrigere i eksisterende permanent makeup, fremfor hvis man intet permanent makeup havde.

Tit er der f.eks. arvæv som kan påvirke arbejdet, asymmetri som skal rettes til, eller røde bryn der skal dækkes.

Derfor bliver der taget et tillæg på 500,- da der bliver sat ekstra tid af til behandlingen.

Håndværket, hvordan huden ser ud og farven på brynene er alt afgørende for om Eva kan behandle dig med gammelt permanent makeup.

Det er dermed vigtigt for dig som kunde at forstå at hver behandler har sit helt eget unikke håndværk – lige præcis som kunst. Microblading er kunst og derfor kan det sommetider være svært for en anden behandler at overtage en andens arbejde. Derfor kan det sagtens være at man vil få at vide at det er nødvendigt at få det gamle permanent makeup fjernet først.

Husk det er en proces at få bryn, Eva vejleder og rådgiver ud fra hvad hun vurderer vil være det bedste for dine bryn, ikke kun nu men også på længere sigt.

Skal man plukke sine bryn inden behandling?

Det er ikke nødvendigt, vi kan sagtens gøre det. Beslutningen er din egen.

Hvordan vælger du farve?

Valget af farve bliver taget ud fra dine egne bryns farve, dog vil vi pointere at der IKKE på noget tidspunkt bliver brugt en sort farve.

Hvordan vælger du form?

Da Eva er uddannet hos verdens største firma indenfor permanent makeup (PhiAcademy), er hun udlært i at optegne og måle formen på en helt bestemt måde.

Formen af øjenbrynene beregnes efter det gyldne snit – nemlig Phi 1,618 og ansigtets morfologi. Formen bliver målt og optegnet mens man har lukkede øjne og slapper af i ansigtet. Mange har nemlig mimiske muskler som kan forstyrre og påvirke symmetrien, hvis man tegner formen mens kunden har åbne øjne.

Formen bliver altid optegnet så den passer specielt til den enkelte, da alle punkter bliver målt præcist ud fra din egen ansigtsknoglestruktur.

Eva bruger desuden en specielt udviklet app fra firmaet, til at måle formen med inden hun går i gang. På den måde sikrer vi os at formen er så symmetrisk som mulig og er målt efter de rigtige punkter.

Påvirker det brynenes hårvækst?

Når permanent makeup på brynene bliver udført korrekt, kan det hos nogen stimulere hårvæksten. Hvis behandlere ikke har forstand på hvor dybt i huden de skal arbejde, kan det desværre påvirke hårvæksten negativt. Det er derfor vigtigt at undersøge og finde den rette behandler. Vi har aldrig selv oplevet at det skulle have haft en dårlig påvirkning på hårvæksten.

Kan man få ar?

Man vil ikke få ar når behandleren forholder sig i den dybde i huden som han/hun skal. Vi arbejder kun i det øverste lag af dermis.

Hvordan får man det fjernet?

Permanent makeup skal fjernes med laser.

Kan man få røde bryn?

Eva bruger pigmenter uden tungmetaller, dvs. brynene bliver ikke røde.

Pigmenterne er udviklet af PhiAcademy og bliver kaldet ’the cleanest pigment in the world’.

Holdbarhed?

Både den manuelle metode og med maskine, er begge semi-permanente dvs. den kosmetiske tatovering vil kun holde i et par år. Pigmenterne (farverne) er derfor IKKE de samme som dem der bliver brugt når man skal have en rigtig tatovering på kroppen. Pigmenterne er specialudviklet til brug af permanent makeup. Det er også derfor efterbehandling(er) er så vigtige.

Når man får sin første behandling vil kroppen forsøge at frastøde farven, da farven er noget fremmede og farverne er som nævnt ikke HELT permanente. Det kan sammenlignes med når vi bliver syge – kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede som f.eks. kan være en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have flere behandlinger for et færdigt resultat. Efter man har fået sine efterbehandlinger skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering.                  

Farvens holdbarhed afhænger primært af huden og den enkeltes immunforsvar. Jo mere fedtet hud – jo kortere tid holder farven i huden. På ung og sund hud, vil farven falme mere i helingsprocessen, da immunforsvaret og cellefornyelsen er langt mere aktivt end det f.eks. er på moden hud. Livsstilen spiller også en stor rolle – sved, sol og overdreven pudder, kan have påvirkning på farvens holdbarhed.

Man siger at man ca. skal regne med at genopfriske den kosmetiske tatovering en gang om året (nogen kan sagtens vente længere tid) for at vedligeholde farven og formen. Vi oplever at de fleste kan vente længere tid ca. 1,5 år eller endda næsten 2 år.

Dette betyder dog ikke at det vil være væk efter et år. Det betyder dog, at farven vil syne lysere og man vil bemærke områder hvor farven er forsvundet. Holdbarheden er dog forskellig afhængig af hudtype, livsstil og immunforsvar, f.eks. er det helt normalt for en med fedtet hud, at genopfriske den kosmetiske tatovering oftere end en tør hud.

Hvis man vælger ikke at få det genopfrisket, vil det forsvinde mere og mere med tiden, men der kan sidde farverester i huden i helt op til 5 år – selvfølgelig afhængig af hudtype, livstil og immunforsvar.

Hvilken teknik passer til mig?

Valget af teknik afhænger af dit udgangspunkt og ønskede resultat. Vi anbefaler altid den teknik som vi mener vil være den der vil give dig det mest naturlige look overhovedet muligt.

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at sende os billeder af dine bryn – selvfølgelig uden makeup, så vi kan vurdere hvilken teknik der vil give bedst mening for dig.

Lige kort om hver teknik:

Microblading: Teknikken er populær for det ligner rigtige hårstrå, derfor kaldes den også ’hairstrokes’. Teknikken er bedst til de der har bryn i forvejen, da det er vigtigt at man har lidt hår selv, ellers kan teknikken hurtigt se for ’tegnet’ eller ’tomt’ ud når man intet har. Hvis man intet hår på brynene har selv, anbefales et kombinationsbryn, da der så vil blive tilføjet en mild farve/skygge ind i mellem selve stråene (microbladingen) for at give det et mere naturligt udtryk af et fyldigt bryn. På den måde undgår man at det ser for tegnet ud fordi man ingen hår har selv.

 

Microblading bliver udført med et manuelt tool. På toolet er der små nåle som former et U. Toolet bliver dyppet ned i lidt farve og derefter deponeret ned i huden. Man skærer IKKE men ‘ridser’ farve ned i huden, dvs. hver gang man laver et strå, så ridser man let over huden. Når nålene bliver kørt let over huden, gør de modstand og derfor kan man høre en ”ritcsh” lyd.

Alle behandlere har deres helt eget unikke håndværk. Da det er et manuelt tool man sidder med, styrer man alt fra dybde i huden til design. Derfor skal man altid vælge sin behandler ud fra det håndværk man bedst kan lide. Et godt råd er også et kigge på helede resultater, da man får et mere realistisk billede af hvordan brynene ser ud når de er helt færdige. 

Teknikken giver det mest hyperrealistiske og naturtro resultat, da man ‘tatoverer’ små fine strå i kundens egne hårs grosretning.

 

Kombination-/hybridbryn: Alle kan få et kombinationsbryn, men teknikken er egentlig til de som ikke har meget bryn eller intet bryn fra naturens side, dog er der flere måder at udføre teknikken på.

Behandlingen består af to teknikker; microblading og soft shading (kan også kaldes powder) dvs. der bliver både brugt et manuelt tool til at lave stråene med og derefter en maskine til at tilføje skygge med.

Man starter med at lave microblading i brynet, hvor man derefter tilføjer shading som er en mild skygge/farve.

Der er flere måder at lave et kombinationsbryn på, men for det meste laver man microblading i hele brynet og tilføjer skyggen i de områder der ønskes mere fylde f.eks. hvis man har huller i brynet eller hvis man ønsker områder i brynet mere markeret.

Et eksempel kan være hvis man har et stort hul i brynet som ikke kan dækkes helt med microblading alene, så kan man tilføje skygge for at fylde det ud. Resultatet vil stadig være naturligt.

Hvis man f.eks. står i en situation hvor man er i tvivl om man skal vælge microblading eller kombinationsbryn, kan man altid starte med microblading, for man kan altid bygge brynet op. Man kan nemlig altid bygge et microblading bryn op, så hvis man ønsker at lave det om til et kombinationsbryn til sin efterbehandling, kan man sagtens det.

Powderbrows/soft shading: Denne teknik er bedst til de der ønsker et let makeuppet look, da det ikke ligner rigtige hår, men bare er ren skygge/farve i hele brynet. Teknikken er derfor heller ikke ligeså naturtro som microblading/kombinationsbryn, men det er stadig et blødt resultat dvs. det ikke et fuldstændig tatoveret look man får.

Powderbrows bliver udført med en maskine der er koblet til en strømforsyning. Maskinen er et håndstykke hvori der sidder en lille motor som får nålen til at køre op og ned. Nålen bliver dyppet ned i farve som bliver ført ned i huden.

Hvorfor får man ikke bedøvelse på før behandlingen går i gang?

Bedøvelsen vi bruger, virker kun på brudt (åbent) hud.

De bedøvelsescremer vi har adgang til at købe fra apotekerne her hjemme, er ikke stærke nok til at kunne bedøve huden helt inden behandlingen går i gang.

Derudover indeholder de en del væske, som huden vil suge til sig – dette vil direkte påvirke behandlingen negativt. Det vil resulterer i at huden hæver pga væsken dvs. man arbejder på en hævet hud som væsker under behandlingen. Dette kan både gå ud over symmetri og holdbarhed, da væske står i vejen for at vi kan deponere pigmentet korrekt ned i huden.

Det bliver derfor generelt ikke anbefalet at bruge den slags bedøvelsescremer inden behandlingen går i gang.

I stedet bliver der brugt bedøvelse efter man har lavet de første strå dvs. når huden er åben. Dette vil bedøve huden så man som klient intet kan mærke når vi deponere farven ned i huden.

For at opsummere: Der bliver ikke brugt bedøvelse før vi går i gang, men undervejs under behandlingen. Behandlingen er ikke smertefuld, det kan mærkes en smule i starten og dette er noget de fleste kan holde ud.

’Smerten’ kan sammenlignes lidt med at plukke et par hår meget langsomt.

Vi har mange nerver omkring brynene derfor kan man nogle gange mærke det helt ned i næsen (man kan føle man skal nyse under behandlingen) eller få tårer i øjnene. Denne følelse er der også mange der får når de plukker sine bryn, det er præcist det samme her.