Om Permanent Make-up

Generelt om PMU

Permanent makeup, også kendt som mikropigmentering, er en kosmetisk tatoveringsteknik, der involverer påføring af permanente pigmenter på huden for at skabe udseendet af makeup. De mest almindelige områder for permanent makeup inkluderer øjenbryn, eyeliner og læber.

Processen involverer brug af en lille nål til at injicere pigmenter i hudens dermale lag, som typisk varer fra et til fem år afhængigt af faktorer såsom hudtype, farven på pigmentet og eksponering for sollys. Touch-up aftaler kan være nødvendige for at opretholde den ønskede farve og form.

Permanent makeup anvendes ofte af personer, der har sparsomme eller tynde øjenbryn, dem, der har svært ved at påføre makeup på grund af en medicinsk tilstand eller handicap, eller dem, der blot ønsker at spare tid i deres daglige skønhedsrutine. Det er vigtigt at vælge en uddannet og erfaren professionel til proceduren, da resultaterne er langvarige og ikke kan vendes let tilbage.

 

* Da der arbejdes på levende væv, kan der ikke gived garantier- derfor er dette en ”på eget risiko” behandling, og reklamaton er IKKE muligt. Husk derfor at oplyse din behandler om, du indtager medicin, eller om du har visse allergier. Dette gælder også hvis du har fået lavet kosmetiske behandlinger såsom botox eller fillers, indenfor den sidste måned. 

 

Vi tilbyder disse behandlingstyper indenfor PMU

Vores Procudure For PMU

STEP 1Konsultation / Booking
STEP 2
STEP 3
STEP 4

Før, efter og helet bryn

Plejen udgør 70 % af resultatet. Det er ekstrem vigtigt at man følger den pleje man får forklaret af behandlingen. Hvis plejen ikke bliver overholdt, kan du miste op til 80 % af den kosmetiske tatovering. Hvis man ønsker en god heelingsprocess skal man være påpasselig med følgende de første 7-10 dage: 

Vand

Dine bryn må ikke komme i kontakt med vand, hverken i svømmebassiner eller under strandbadning. Du kan dog tage et bad ved at sørge for at dække brynene, når du vasker dit hår.

Sved

Undgå træning og svedfremkaldende aktiviteter som solarium, solning og sauna.

Make up

Du må under ingen omstændigheder bruge makeup, hverken på eller i nærheden af din kosmetiske tatovering de første 7 dage eller indtil såret er helet.

Ofte stillede spørgsmål

Vi får mange spørgsmål angående behandlingerne. Vi har derfor samlet det hele på en QA side hvor du kan få yderligere information.

I tilfælde af andre spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os, vi står klar til at vejlede og hjælpe dig.

Både den manuelle metode og med maskine, er begge semi-permanente dvs. den kosmetiske tatovering vil kun holde i et par år. Pigmenterne (farverne) er derfor IKKE de samme som dem der bliver brugt når man skal have en rigtig tatovering på kroppen. Pigmenterne er specialudviklet til brug af permanent makeup. Det er også derfor efterbehandlinger er så vigtige.

Når man får sin første behandling vil kroppen frastøde farven, da farven er noget fremmede og farverne er som nævnt ikke HELT permanente. Det kan sammenlignes med når vi bliver syge – kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede som f.eks. kan være en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have 2-3 efterbehandlinger for et færdigt resultat. Efter man har fået sine efterbehandlinger skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering hvert 1-2 år.

Farvens holdbarhed afhænger primært af huden og den enkeltes immunforsvar. Jo mere fedtet hud – jo kortere tid holder farven i huden. På ung og sund hud, vil farven falme mere i helingsprocessen, da immunforsvaret og cellefornyelsen er langt mere aktivt end det f.eks. er på moden hud. Livsstilen spiller også en stor rolle – sved, sol og overdreven pudder, kan have påvirkning på farvens holdbarhed.

Man skal ca. regne med at genopfriske den kosmetiske tatovering en gang om året for at vedligeholde farven og formen. Dette betyder dog ikke at det vil være væk efter et år. Det betyder dog, at farven vil syne lysere og man vil bemærke områder hvor farven er forsvundet. Holdbarheden er dog forskellig afhængig af hudtype, livsstil og immunforsvar, f.eks. er det helt normalt for en med fedtet hud, at genopfriske den kosmetiske tatovering efter 6 måneder.

Hvis man vælger ikke at få det genopfrisket, vil det forsvinde mere og mere med tiden, men der kan sidde farverester i huden i helt op til 5 år – selvfølgelig afhængig af hudtype, livstil og immunforsvar.

Behandlingerne er ikke smertefulde, men da behandleren arbejder i et meget sensitivt område, hvor der er mange nerver, kan det for nogen godt virke lidt ubehageligt. Det er helt normalt at fælde et par tårer eller to, da det kan mærkes i tårekanalerne. Det kan sammenlignes med at plukke et par hår på samme tid, da det heller ej er smertefuldt men ubehageligt. Generelt afhænger det af den enkeltes smerteterskel.

Der vil blive brugt bedøvelse under behandlingen, efter man har ‘åbnet’ huden, da bedøvelsen kun virker på brudt hud. Man vil oftest intet kunne mærke efter bedøvelsen.

Formen af øjenbrynene beregnes efter det gyldne snit – nemlig Phi 1,618 og ansigtets morfologi. Formen bliver målt og optegnet mens man har lukkede øjne og slapper af i ansigtet. Mange har nemlig mimiske muskler som kan forstyrre og påvirke symmetrien, hvis man tegner formen mens kunden har åbne øjne.

Formen bliver altid optegnet så den passer specielt til den enkelte.

Farven er ekstrem mørk de første 5 til 7 dage, derefter vil farven falme med ca. 50%. Du kan føle at farven er for mørk, men husk nu at den falmer, du må IKKE forsøge at fjerne farven men blot være tålmodig og vente 7 dage.

Rødme og hævelse kan forekomme i et par dage efter behandlingen. Efter ca. 5-10 dage, er den kosmetiske tatovering helet på overfladen. Den endelige heling tager 4-6 uger, da noget af farven vil komme tilbage i takt med huden heler.

Da der arbejdes i levende væv, kan der ikke gives garantier – derfor er dette en “på egen risiko” behandling, og reklamationer er IKKE mulige.  

Husk, at oplyse din behandler om, du indtager medicin, eller om du har visse allergier, og husk, at oplyse din behandler om, du har fået fortaget kosmetiske behandlinger (herunder botox), inden for den sidste måned

Resultatet afhænger af livsstil herunder; brug af kosttilskud, kost, hudtype, væv, og evt. brug af medicin. – Ydre faktorer kan/har også indflydelse på det såsom; sol, renseprodukter, plejeprodukter, træning, svømning osv.  

Personlig hygiejne er en selvfølge i forbindelse med at få en kosmetisk tatovering. Efterbehandling(er) er altid påkrævet for at opnå det endelig resultat!  

Man kan ikke få lkke få lavet sine bryn hvis man:

Det må du ikke inden behandling: