Om permanentmakeup

Permanent makeup

I dag findes der et hav af teknikker og metoder bl.a. traditionel permanent makeup udført med maskine og den manuelle metode – microblading.

Hvor længe holder permaent makeup?

Både den manuelle metode og med maskine, er begge semi-permanente dvs. den kosmetiske tatovering vil kun holde i et par år. Pigmenterne (farverne) er derfor IKKE de samme som dem der bliver brugt når man skal have en rigtig tatovering på kroppen. Pigmenterne er specialudviklet til brug af permanent makeup. Det er også derfor efterbehandlinger er så vigtige.

Når man får sin første behandling vil kroppen frastøde farven, da farven er noget fremmede og farverne er som nævnt ikke HELT permanente. Det kan sammenlignes med når vi bliver syge – kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede som f.eks. kan være en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have 2-3 efterbehandlinger for et færdigt resultat. Efter man har fået sine efterbehandlinger skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering hvert 1-2 år.

Farvens holdbarhed afhænger primært af huden og den enkeltes immunforsvar. Jo mere fedtet hud – jo kortere tid holder farven i huden. På ung og sund hud, vil farven falme mere i helingsprocessen, da immunforsvaret og cellefornyelsen er langt mere aktivt end det f.eks. er på moden hud. Livsstilen spiller også en stor rolle – sved, sol og overdreven pudder, kan have påvirkning på farvens holdbarhed.

Man skal ca. regne med at genopfriske den kosmetiske tatovering en gang om året for at vedligeholde farven og formen. Dette betyder dog ikke at det vil være væk efter et år. Det betyder dog, at farven vil syne lysere og man vil bemærke områder hvor farven er forsvundet. Holdbarheden er dog forskellig afhængig af hudtype, livsstil og immunforsvar, f.eks. er det helt normalt for en med fedtet hud, at genopfriske den kosmetiske tatovering efter 6 måneder.

Hvis man vælger ikke at få det genopfrisket, vil det forsvinde mere og mere med tiden, men der kan sidde farverester i huden i helt op til 5 år – selvfølgelig afhængig af hudtype, livstil og immunforsvar.

Gør permanent makeup ondt?

Behandlingerne er ikke smertefulde, men da behandleren arbejder i et meget sensitivt område, hvor der er mange nerver, kan det for nogen godt virke lidt ubehageligt. Det er helt normalt at fælde et par tårer eller to, da det kan mærkes i tårekanalerne. Det kan sammenlignes med at plukke et par hår på samme tid, da det heller ej er smertefuldt men ubehageligt. Generelt afhænger det af den enkeltes smerteterskel.

Der vil blive brugt bedøvelse under behandlingen, efter man har ‘åbnet’ huden, da bedøvelsen kun virker på brudt hud. Man vil oftest intet kunne mærke efter bedøvelsen.

Hjælper permanent makeup på formen af brynene? 

Da Eva er uddannet hos verdens største firma indenfor permanent makeup (PhiAcademy), er hun udlært i at optegne og måle formen på en helt bestemt måde.

Formen af øjenbrynene beregnes efter det gyldne snit – nemlig Phi 1,618 og ansigtets morfologi. Formen bliver målt og optegnet mens man har lukkede øjne og slapper af i ansigtet. Mange har nemlig mimiske muskler som kan forstyrre og påvirke symmetrien, hvis man tegner formen mens kunden har åbne øjne.

Formen bliver altid optegnet så den passer specielt til den enkelte.

Kan der være årsager til, at man ikke kan få lavet bryn?

– Hvis man er under 18 år gammel.  

– Der arbejdes ikke i hud der er i roaccutan/isotretinoin behandling. Der skal gå 6 måneder fra endt behandling, til at man får lavet sine bryn. 

– Der arbejdes ikke i hud, der er solbrændt. Man må ikke tage sol 2 uger før behandlingen. 

– Hvis man har hudsygdomme i behandlingsområdet 

– Hvis man er gravid eller ammende.  

– Hvis man har fået botox/filler i nærheden af behandlingsområdet indenfor de sidste 3 uger.  

– Hvis man har keloid-ar i behandlingsområdet (et fortrykket ar, som buler ud).  

– Hvis man har inflammation/betændelsestilstand i kroppen.  

– Hvis man har benyttet brynserum indenfor den sidste måned. Dette må heller ikke benyttes i behandlingsforløbet.  

Hvad må man ikke inden man skal have lavet bryn?

– Indtage alkohol (24 timer inden behandling/ej heller et glas vin). 

– På selve behandlingsdagen skal du undgå drikkelse med højt koffeinindhold.  
– Du må ikke indtage antihistamin før behandlingen. Det kan eventuelt indtages efter endt behandling. 
– 1 uge inden din behandling, må du ikke indtage diverse kosttilskud. 
– 1 uge inden din behandling, må du ikke farve dine bryn 
– Du må ikke tage forbyggende, smertelindrende medicin, eller påføre bedøvelsescremer.  

 Såfremt dette ikke kan overholdes, kan vi desværre ikke behandle dig og du bliver påkrævet halvdelen af behandlingens pris (depositummet).  

Hvordan er huden efter en behandling med permanent makeup?

Farven er ekstrem mørk de første 5 til 7 dage, derefter vil farven falme med ca. 50%. Du kan føle at farven er for mørk, men husk nu at den falmer, du må IKKE forsøge at fjerne farven men blot være tålmodig og vente 7 dage.

Rødme og hævelse kan forekomme i et par dage efter behandlingen. Efter ca. 5-10 dage, er den kosmetiske tatovering helet på overfladen. Den endelige heling tager 4-6 uger, da noget af farven vil komme tilbage i takt med huden heler.

Aftercare – Plejen efter permanent makeup

Din del af opgaven for at opnå det bedste resultat.

Plejen udgør 70% af resultatet. Det er derfor ekstrem vigtigt at man følger den pleje man får forklaret af behandleren. Hvis plejen ikke bliver overholdt, kan du miste op til 80% af den kosmetiske tatovering.

– De første 7 dage, efter din behandling, må dine bryn ikke komme i nærheden af vand, du må gerne gå i bad – hold evt. en tør klud over brynene, når du vasker hår, eller smør et tykkere lag af den udleverede creme og kom et stykke husholdningsfilm på.  

– Du må under ingen omstændigheder bruge makeup, hverken på, eller i nærheden af din kosmetiske tatovering de første 7 dage, eller indtil såret er helet.  

– Den første uge efter behandlingen, frarådes det at dyrke sol, gå i sauna, solarium, bade i swimmingpool, bade i saltvand, samt at træne – generelt svedfremkaldende aktiviteter.  

Overholder man ikke plejen eller sin efterbehandlinger, vil man ikke få et optimalt resultat, men et resultat der fremstår ufærdigt.

Skal jeg til en konsultation inden en permanent makeup behandling?

Hvis du har problem hud, alvorlige sundhedsproblemer, gammelt permanent makeup, eller bruger medicin, anbefaler vi at du kommer til en konsultation først. Vi vejleder også online – du kan kontakte os pr. mail, Facebook, eller Instagram.

Der er ikke ellers behov for en konsultation hvis du allerede har valgt at få behandlingen, da du bliver vejledt på selve dagen.

Hvilke slags behandlinger findes der indenfor permanet makeup?

Soft shading

Når man vælger at få lavet soft shading/powderbrows bliver der brugt en maskine der er koblet til en strømforsyning. Maskinen er et håndstykke hvori der sidder en lille motor som får nålen til at køre op og ned. Nålen bliver dyppet ned i farve som derefter bliver ført ned i huden.

Microblading

Microblading bliver udført med et manuelt tool. På toolet er der små nåle som former et U. Toolet bliver dyppet ned i lidt farve og derefter deponeret ned i huden. Man skærer IKKE men ‘ridser’ farve ned i huden, dvs. hver gang man laver et strå, så ridser man let over huden. Når nålene bliver kørt let over huden, gør de modstand og derfor kan man høre en ”ritcsh” lyd.

Alle behandlere har deres helt eget unikke håndværk. Da det er et manuelt tool man sidder med, styrer man alt fra dybde i huden til design. Derfor skal man altid vælge sin behandler ud fra det håndværk man bedst kan lide. Et godt råd er også et kigge på helede resultater, da man får et mere realistisk billede af hvordan brynene ser ud når de er helt færdige.

Teknikken giver det mest hyperrealistiske og naturtro resultat, da man ‘tatoverer’ små fine strå i kundens egne hårs grosretning. Hvis man ikke har særlig meget hår selv, vil vi anbefale kombinationsbryn, da microblading alene kan se for tomt/bar ud. Her bliver der tilføjet en let skygge mellem stråene så brynet ikke ser ligeså tomt ud.

Kombinationsbryn

Denne teknik er egnet til de som ikke har meget bryn eller intet bryn fra naturens side.

Først bliver der microbladed, og derefter tilføjes der en let skygge med maskine, for at give mere dybde til brynet i det områder man ikke har hår selv.

Resultatet vil derfor være ligeså naturtro og hyperrealistisk som microblading er på dem som har noget bryn selv.

Efterbehandling og permanent makeup

6 uger efter den første behandling, skal man til sin første efterbehandling. Behandlingen foregår på samme måde som den første behandling, udover at formen allerede er på plads og der derfor ikke vil blive målt helt op på ny, medmindre meget af det er falmet og formen ikke er tydelig nok. Til efterbehandlingen fokuserer behandleren på de områder hvor farven er falmet mest.

Man kan tidligst få sin efterbehandling efter 6 uger og senest 3 måneder efter.

Generel information om permanent makeup  

Da der arbejdes i levende væv, kan der ikke gives garantier – derfor er dette en “på egen risiko” behandling, og reklamationer er IKKE mulige.  

Husk, at oplyse din behandler om, du indtager medicin, eller om du har visse allergier, og husk, at oplyse din behandler om, du har fået fortaget kosmetiske behandlinger (herunder botox), inden for den sidste måned 

Det endelig resultat af permanent makeup – Hvad kan jeg forvente? 

Resultatet afhænger af livsstil herunder; brug af kosttilskud, kost, hudtype, væv, og evt. brug af medicin. – Ydre faktorer kan/har også indflydelse på det såsom; sol, renseprodukter, plejeprodukter, træning, svømning osv.  

Personlig hygiejne er en selvfølge i forbindelse med at få en kosmetisk tatovering. Efterbehandling(er) er altid påkrævet for at opnå det endelig resultat